Obiectivele proiectului au fost definite conform ESO 4.5 din cadrul priorității 7 – PEO 2021-2027. Creșterea calității ofertei de educație și formare profesională pentru asigurarea echității sistemului și o mai bună adaptare la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic.
Obiectivul General al proiectului este reprezentat de îmbunătățirea procesului educațional de pregătire a 260 de studenți din cadrul facultății aflați la nivelul studiilor de licență (220 studenți) și masterat (40 studenți) în direcția asigurării unui nivel integrat de pregătire teoretico-aplicată.
Realizarea obiectivului general se va urmări prin acțiuni specifice, precum: dezvoltarea de programe de formare pentru dezvoltarea competențelor antreprenoriale, încheierea de parteneriate sustenabile cu scopul derulării optime a stagiilor de educație practică a studenților din cadrul facultății și derularea efectivă a pregătirii practice.
La nivelul proiectului vor fi implementate și activități în complementaritate, cu scopul de a asigura o intervenție integrată la nivelul grupului țintă în direcția corelării sistemului de învățământ cu piața muncii și susținerea angajabilității absolvenților de învățământ terțiar prin realizarea de analize în vederea anticipării unor nevoi orizontale de dezvoltare a ofertei educaționale. Proiectul va fi implementat pe o durată de XXIII de luni în Reg. SM, având GT cu domiciliul în acea reg.
OBIECTIV SPECIFIC 1
Dezvoltarea competențelor studenților din cadrul facultății prin organizarea și desfășurarea de programe de formare și susținerea angajabilității acestora prin realizarea unei analize pentru anticiparea necesităților viitoare de dezvoltare a ofertei educaționale. Vor fi organizate cursuri pentru competențe antreprenoriale și specialist în managementul deșeurilor. De asemenea, vor fi organizate două conferințe cu privire la producția de energie regenerabilă și stimularea tinerilor în implicarea la nivelul sectorului de energie verde/regenerabilă.
OBIECTIV SPECIFIC 2
Dezvoltarea de parteneriate sustenabile pentru organizarea și implementarea pregătirii practice a studenților din cadrul facultății. Vor fi organizate sesiuni de pregătire practică și de consiliere avansată pentru 260 de persoane, inclusiv coaching, pe diferite tematici, conform secțiunii de descriere a activității. Pentru consolidarea rețelei organizaționale, necesară în vederea unei bune organizări a pachetului integrat de servicii furnizat grupului țintă, vor fi organizate inclusiv workshop-uri tematice.