Scroll Top

IDENTIFICARE ȘI SELECȚIE

IDENTIFICAREA ȘI SELECȚIA GRUPULUI ȚINTĂ PRINCIPAL

„Programul Educație și Ocupare“ (PEO) 2021-2027

Pentru a fi eligibile, persoanele din grupul țintă îndeplinesc cumulativ următoarele criterii, la data intrării în operațiune:

  • sunt înmatriculați ca studenți in instituții de învățământ superior acreditate (publice sau private) într-un program de nivel ISCED 6-8;
  • au vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani;
  • au domiciliul în regiunea vizată de proiect

 

Apartenența la grupul țintă se va realiza la data la care persoana va beneficia pentru prima dată de sprijinul oferit prin proiect, prin:

  • adeverința de student eliberată de o unitate de învățământ superior sau/și convenția de practică cu entitatea juridică unde studentul își desfășoară pregătirea practică;
  • copia actului de identitate. Studenții pot participa la stagii de practică desfășurate în România (în oricare dintre regiunile de dezvoltare) sau într-un alt stat membru al Uniunii Europene.
Identificarea, selecția și recrutarea grupului țintă

Identificarea, selecția și recrutarea membrilor grupului țintă reprezintă una dintre etapele principale pentru implementarea proiectului, derularea activităților planificate și atingerea rezultatelor propuse.

„Programul Educație și Ocupare“ (PEO) 2021-2027
Principii/Prevederi - identificare, selecție și recrutare
  • prevederile Regulamentului nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date
  • principiile egalității de șanse și de gen și nediscriminarea – în constituirea grupului țintă nu se va face nicio deosebire, excludere, restricție sau preferință, indiferent de: rasă, etnie, limbă, religie, convingeri, gen, orientare sexuală, vârstă, apartenența la o categorie defavorizată sau orice alt criteriu ce ar avea ca scop sau efect restrângerea, înlăturarea recunoașterii, folosinței sau exercitării în condiții de egalitate a drepturilor omului și a libertăților fundamentale sau a drepturilor recunoscute de lege, în domeniul politic, economic, social și cultural sau în orice alte domenii ale vieții publice.
  • transparența – Selecția se bazează pe reguli și proceduri clar stabilite și neechivoce, despre care sunt informați în prealabil toți participanții, fiind asigurată și comunicarea tuturor deciziilor.
  • echidistanța – Toate persoanele și toate dosarele depuse vor fi tratate în mod egal, evaluate în mod imparțial pe baza criteriilor stabilite în metodologie.
  • accesibilitatea – vor fi luate măsuri adecvate pentru a asigura accesul persoanelor cu handicap, în condiții de egalitate cu ceilalți participanți.
  • coerența – va fi utilizat un limbaj adecvat în comunicarea cu grupul țintă potențial, care să evite stereotipurile de gen și cele asociate altor vulnerabilități.
  • oportunitatea – Informațiile transmise sunt oportune, comunicate în timp util și în acord cu nevoile grupului țintă potențial.